• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

4 Algemene tips voor goede verlichting

op April 17, 2023
Zoals eerder vermeld is kan een gebrek aan degelijke verlichting heel storend zijn en zelfs voor gezondheidsklachten zorgen. We hebben eerder advies gegeven over het opstellen van een lichtplan in je woonkamer en in je slaapkamer. Wat nou als je wat kleiner en knusser woont en je het iets algemener moet trekken? Lees hieronder vier algemene tips over hoe jij kan zorgen voor goede verlichting,
Beeld je de ruimte in 
Er zijn ruimtes die te klein zijn om een grote kroonluchter te verdragen en waar je beter inbouwspots kan gebruiken. Beeld je daarom goed in wat de ruimte die jij onder handen wilt nemen kan verdragen en bepaal de schaal. Heb je inbouwspots, hanglampen, of een wandlamp nodig? 
Gebruik de muren
Het licht staat op vaste plekken in je ruimte. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je het licht kan laten weerkaatsen of zelfs geleiden door de ruimte. Gebruik daarom lichte muren om licht te weerkaatsen. Zo maak je sfeer en voorkom je dat je eventueel in felle lichtbronnen kijkt. 
Accentueer de pronkstukken in jouw interieur
In jouw interieur zijn er pronkstukken qua meubels of architectuur dat je kan verlichten. Heb jij oude houten balken in jouw woning dan kan je ervoor kiezen om opwaartse verlichting te installeren dat deze balken accentureert. Zo heb je ook in de avond jouw eigen gezellige en knusse plekje in huis.
Combineer verschillende soorten verlichting
Elke ruimte doet er goed aan om meerdere soorten verlichting te hebben. in de badkamer wil je meer sfeerverlichting hebben, op je kookeiland helderder licht maar als je eraan gaat eten zou je dimbare lampen willen hebben. Elke ruimte vraagt ander licht. Mocht je nou wat kleiner wonen dan is het aan te raden om dimbare lichtbronnen aan te schaffen die ook van lichtkleur (kelvin) kunnen veranderen (zolas deze). Zo maak je je licht multi-functioneel en scheelt dit ook in je portemonnee!

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben over goede verlichting en heb je behoefte aan hulp? Neem dan contact met ons op voor gratis interieuradvies.

Laat een reactie achter
Terug naar boven