• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

CRI: Lees hier waarom dit zo belangrijk is

op November 15, 2022

Omdat het niet makkelijk is om in de vele eigenschappen van LED verlichting een weg te vinden leggen wij graag alle eigenschappen uit. In dit blog gaan wij CRI uitleggen om ook over dit onderwerp meer licht te schijnen, hehe. CRI staat voor Colour Rendering Index. Goed om te weten is dat hoe hoger de CRI hoe beter. 

Uiteraard gaat het erom wat je wilt bereiken met je verlichting. Voor je interieur is het verstandig om een lichtbron te nemen met een CRI-waarde boven de 80 (CRI >80) bij straatverlichting ligt deze waarde een stuk lager. Bij straatverlichting zullen de kleuren dan ook anders zijn en gezien worden dan bij daglicht. Een CRI-waarde van 100 geeft aan dat de kleurherkenning overeenkomt met die van daglicht. 

De lichtbronnen in onze lampenwinkel geven minstens een CRI-waarde van 80 en velen hebben een CRI-waarde van meer dan 90. De Globe van Led Light District hebben allen een CRI van meer dan 90. Ideaal om in uw interieur te laten schitteren. Kleuren van de rest van het interieur komen goed tot uiting wanneer je gezellig aan het dineren bent met al je vrienden, wanneer je een feestje geeft of wanneer je een schilderij wilt uitlichten. 

Hopelijk ben je nu weer een stuk wijzer over de vele eigenschappen van LEDverlichting in onze lampenwinkel. Mocht je verder nog vragen hebben neem dan contact op voor gratis interieuradvies via de chat of via het contactformulier.

Laat een reactie achter
Terug naar boven