• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Duurzaam design bij Led Light District

op January 31, 2024
Het is een tijd wat rustiger geweest bij Led Light District. Aan de voorkant misschien want achter de schermen zijn we hard bezig geweest met iets nieuws. In de voorgaande blogs heb je er wat over kunnen lezen maar nu kunnen we met trots zeggen. 'Het begin is er' en er gaat nog veel meer komen. Lees hieronder verder. 

Het idee

Ongeveer een jaartje geleden zijn we begonnen met onze website. De mogelijkheid geven om mensen zelf hun armatuur samen te stellen met plafondkap, snoer, fitting, en LED lichtbron. Hoewel we nog steeds enorm achter dit idee staan, en je het dus nog steeds kan uitvoeren (zie hier!), misten we wat. Iets van onszelf en iets waar we zelf ook een draai aan konden geven. 

Wij houden van duurzaamheid en duurzaam verantwoord ondernemen. Het mocht niet milieubelastend zijn, en ook niet al te veel investering nodig hebben om van de grond te komen. Dus productie bij onszelf houden, geen dure materialen, en gemakkelijk verkrijgbare materialen. 

Productie

Nu kunnen we dus met trots vertellen dat we onze eigen lampen hebben ontworpen gemaakt van gerecycled plastic. De lampen worden gemaakt, of eigenlijk geprint, door een 3D-printer. De productie kunnen we dus dichtbij houden doordat de printer bij ons op kantoor staat en we daarom geen uitstoot verspillen aan het transport van rauwe materialen naar een werkplaats en waarbij milieu-onvriendelijke uitstoot vrij komt. 

Ontwerp

Het eerste ontwerp begon als een grapje. Een lamp printen die lijkt op een maan. We deden research en vonden een levensechte afbeelding van NASA die we hebben ontworpen en hebben doorgestuurd naar een ontwerper om alle kinderziektes uit het ontwerp te halen. Binnen een dag kregen we het ontwerp terug en begonnen we met printen en het resultaat verstelde ons. Direct zijn we verder gaan zoeken naar andere ontwerpen en al snel kwam het tweede ontwerp in de vorm van een pompoen. Deze kreeg dan ook de toepasselijke naam: Pompoen hanglamp. 

Doordat de lampen haarfijn worden geprint is de lamp 'dicht' maar laat het wel op een hele mooie manier subtiel licht door. Dit is goed te zien bij de Tube Hanglamp. De lampen zijn vanwege het materiaal heel licht waardoor we extra belasting op het transport voorkomen. Maar omdat we een sterk materiaal gebruiken kunnen de lampen tegen een stootje. 

Vragen?

We zijn trots op het resultaat. Ben je benieuwd naar de volgende ontwerpen die gaan komen hou dan goed onze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief. Mocht je vragen hebben laat het ons dan weten via de chatfunctie of via het contactformulier

Laat een reactie achter
Terug naar boven