• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Een gesprek over trends - Kim van Spaandonk van Studio K2K

op May 08, 2023

Als nieuw bedrijf is het belangrijk om met experts in gesprek te komen. Experts die al gepokt en gemazeld zijn. We gingen in gesprek over de trends met Kim van Spaandonk van Studio K2K. Iemand die al een aantal jaar als interieuradviseur - maar vooral als liefhebber - bezig is. Wij interviewden Kim en lees hieronder waarom jij Kim jouw interieur moet laten ontwerpen. 

Hi Kim, heel erg bedankt dat je mee wilt doen. Graag staan we stil in 2022 voor ons een belangrijk jaar namelijk dat van onze oprichting. Hoe heb jij 2022 ervaren en waar ben je trots op? 

Ik ben trots op de vele samenwerkingen die ik ben aangegaan met bedrijven zoals Led Light District. De merken weten mij telkens beter te vinden voor samenwerkingen, blogs of advies. Studio K2K krijgt telkens meer bekendheid als duurzaam interieurmerk en daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. 

Dat snap ik heel goed! Hoop je dat ook het interieur qua duurzaamheid de boventoon gaat voeren? 

Ja dat denk ik wel. Duurzaamheid gaat nog belangrijker worden in 2023. De wereld om ons heen verandert in negatieve zin en mensen worden telkens meer bewust van de impact die wij hebben. Gelukkig zijn er steeds meer duurzame intiatieven die ik graag presenteer bij mijn opdrachtgevers. 

Hoe was dat in 2022? Wat waren de trends? 

Duurzaamheid is een sluimerend begrip dat al een aantal jaar bestaat. Je ziet dat er veel materialen gebruikt worden die langer meegaan zoals zwart staal. In de verlichting zie je nog wel dat er veel subtiliteit wordt gevraagd. Daarnaast zie je veel transparantie in grote lichtbronnen (LED natuurlijk) en glazen kappen. 

Ga je deze trends nog terugzien in 2023? 

Deels. Transparantie en subtiel design zullen nog wel een trend blijven. Lekker licht en luchtig. Niet alleen transparantie is esthetiek is belangrijk maar ook in het productieproces. Het is goed dat je let op wát er is gemaakt maar ook hoe. De mens en natuur staan telkens meer centraal. 

Pas je de trends in het achterhoofd toe in je adviezen? 

Als ik in een opdracht heb dan kijk ik vooral naar de stijl van de opdrachtgever en wat bij ze past. Hebben ze al meubels met een persoonlijk verhaal dan zal ik die meenemen in mijn plan en werk ik daar soms omheen. Het moet wel bij ze passen. Ik hou wel de trendkleuren in de gaten voor op de wanden. Het belangrijkste is dat de opdrachtgever uiteindelijk tevreden is en niet dat het per se volgens een bepaalde trend loopt. 

Wij willen ons assortiment uitbreiden. Heb je tips voor ons waar we aan moeten denken? 

Wat ik erg merk is dat het verhaal erachter vaak aanspraakt. Mooi gemaakt, ambachtelijk en natuurlijk materialen maken een product speciaal. Waar is het van gemaakt en hoe wordt het gemaakt? Een mooi voorbeeld is de HOOK'D - dit wordt hier geproduceerd en is van restmaterialen. Geen verre oorden waar het product vandaan verscheept moet worden of met materialen die speciaal voor de hanglamp gemaakt moeten worden. 

Tot slot: wat maakt dat mensen bij jou moeten aankloppen voor interieuradvies? 

Ik pak interieurs altijd aan op basis van persoonlijkheid. Luisteren naar je opdrachtgever en goed in je op nemen wat zij willen. Niet wat ik wil of mooi vind. Daarnaast maak ik gebruik van duurzame materialen en fabrikanten en struin ik geregeld marktplaats af. Wil je meer rekening houden met duurzaamheid dan moet je bij mij zijn!

Kim is een ervaren interieuradviseur en vindt het heel erg belangrijk om duurzame interieurs te ontwerpen. Wil jij in contact komen met Kim neem dan contact met haar op via deze link

Laat een reactie achter
Terug naar boven