• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Waar moet ik op letten bij het dimmen van LED?

op November 08, 2022

Het dimmen van lampen is niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Vooral nu er meer thuis gewerkt wordt en in dezelfde ruimte wilt dineren is het van belang dat je licht optimaal is ingesteld op jouw voorkeur en wat(t) je aan het doen bent. Waar moet je op letten als je LED verlichting wilt dimmen? 

Het dimmen van halogeen- en gloeilampen gaat makkelijker. Elke halogeen of gloeilamp is namelijk dimbaar. Niet elke LEDlamp is namelijk dimbaar. Gelukkig staat dit bij Led Light District altijd goed vermeld in de productomschrijving. Het dimmen van LED levert veel voordelen op. Zo kan je precies instellen hoeveel energie je wilt gebruiken en kan je de sfeer creëren zoals jij dat wilt. Het is dus niet nodig om een LED-lamp te gebruiken met een lager wattage. Je zou dus de High Lumen lampen zoals de Colosseum of Splash kunnen aanschaffen en nog steeds sfeer kunnen creëren. 

Let bij het dimmen wel op dat de juiste dimmer wordt gebruikt. Een halogeendimmer is niet altijd van toepassing om LED te dimmen omdat het wattage van LED veel lager ligt dan halogeen. Daarnaast is het goed om een dimmer te gebruiken mét transformator, anders kan je de LED verlichting kapot maken. Mocht je nou al een ingebouwde dimmer hebben, dan raden wij aan om Smart dim te gebruiken. 

In de situatie van Smart Dim hou je de dimmer, of schakelaar, aan en dim je met je smartphone. Zo kan je elk niet-dimbare armatuur dimbaar maken. Handig als je wilt spelen met de lichtkleur (zoals bij: deze collectie) en de lichtsterkte. Door middel van de app kan jij de lamp volledig instellen naar jouw wensen. 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben. Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier voor gratis interieuradvies. 

Laat een reactie achter
Terug naar boven