• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Hoeveel lampen boven je eettafel? Lichten we graag even toe!

op September 01, 2022

Een lastig besluit, hoeveel LED-verlichting hang ik boven mijn design eettafel? Je wilt natuurlijk kunnen zien wat je eet maar je hoeft ook niet, door een overmatig gebruik van verlichting, door je tafel heen willen kijken. Een lamp, twee lampen, een hele compositie, waar moet je nou op letten? Ik zal dit hieronder even toelichten. Na het lezen van dit blog hoef je enkel nog maar je kookkunsten aan te scherpen om de perfecte avond te krijgen. 

In het kort: je telt de diameters van alle lampen die boven jouw tafel hangen bij elkaar op. Het totaal dient dan minder dan de helft van de lengte van de tafel te zijn. Heb je hem nog?

Het is begrijpelijk dat er misschien nu nog geen lichtje gaat branden, laten we een voorbeeld geven. Stel je hebt interesse in de LED-lamp Dijon en je hebt een eettafel van 180 centimeter. De helft van 180 maakt 90 centimeter en de diameter van de LED-verlichting is 20 centimeter. Het interieuradvies is dan om maximaal vier lampen boven jouw geliefde eettafel te hangen om voldoende licht te krijgen. In combinatie met deze plafondkap zou dit een luxe en duurzame uitstraling geven.

Luxe Duurzame Design lampen boven jouw eettafel.

Uiteraard valt er over smaak niet te twisten. Hou jij van veel licht, ga dan gerust spelen met de sterkte en hoogte van de lampen. Wil je minder? Dan is het vaak het advies om dimbare LED-verlichting te hangen zoals de Sydney en Paris. Dan kan je exact bepalen hoeveel licht jij op dat moment op jouw tafel wilt laten schijnen.

Heb je na het lezen van dit blog nog steeds vragen? Neem dan contact op voor gratis interieuradvies via het contactformulier of de chat.

Laat een reactie achter
Terug naar boven