• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Lees hier over CRI in LED-Verlichting voor Jouw Interieur

op November 08, 2023
De wereld van LED-verlichting kan overweldigend zijn met al zijn eigenschappen en specificaties. Daarom nemen we graag de tijd om enkele van deze eigenschappen uit te leggen. In dit blog werpen we licht op CRI, oftewel Colour Rendering Index, om je beter te informeren. CRI is van cruciaal belang voor de kwaliteit van je verlichting.

CRI is een afkorting voor Colour Rendering Index. Onthoud dit: hoe hoger de CRI-waarde, hoe beter.

De keuze van de juiste lichtbron hangt natuurlijk af van je verlichtingsdoelen. Voor je interieur is het raadzaam om lichtbronnen te kiezen met een CRI-waarde boven de 80 (CRI >80). Voor straatverlichting ligt deze waarde doorgaans lager, wat resulteert in een andere weergave van kleuren dan bij daglicht. Een CRI-waarde van 100 geeft aan dat de kleurweergave identiek is aan daglicht.

De lichtbronnen in onze lampenwinkel bieden minimaal een CRI-waarde van 80, waarbij velen zelfs een CRI-waarde van meer dan 90 hebben. Neem bijvoorbeeld de Globe van Led Light District, die allemaal een CRI-waarde van meer dan 90 hebben. Dit maakt ze ideaal om je interieur te laten stralen. Of je nu met vrienden dineert, een feestje viert, of een kunstwerk wilt accentueren, de kleuren in je interieur komen optimaal tot hun recht.

We hopen dat je nu meer inzicht hebt in de diverse eigenschappen van LED-verlichting in onze lampenwinkel. Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om gratis interieuradvies te vragen via de chat of ons contactformulier.

Laat een reactie achter
Terug naar boven