• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Lumen? Wat is het en hoe kan je het gebruiken in jouw interieur?

op September 01, 2022

Lumen, een van de vele waarden die aan LED-lampen wordt gegeven. Maar wat is lumen en hoe kan je het toepassen in jouw interieur? Dat lichten wij graag even toe.

Lumen is simpelweg de benaming voor lichtopbrengst van een enkele LED lichtbron. Zoals aangegeven is bij de Vienna Gold XXL de lumenwaarde 300 lumen. Dit houdt in dat de lamp meer lichtopbrengst heeft dan de Bilbao Titanium XXL, welke een lumenwaarde heeft van 60 lumen. Maar hoe kan je nou weten hoeveel lampen er in jouw ruimte moeten hangen voor de ideale lichtopbrengst en -verdeling? 

Modulaire Luxe Dimbare Warme Ledverlichting

Dat laatste is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van het aantal vierkante meters, eventuele lichtinval vanuit buiten, type lamp en, het belangrijkst, jouw eigen wensen. Hieronder een kader dat gebruikt kan worden als vuistregel.

Ruimte

Lumen per m2 (LUX)

Keuken

700 - 800 lumen

Slaapkamer

300 - 400 lumen

Woonkamer

400 - 500 lumen

Kantoor (thuis) 

800 - 1000 lumen

Gang

300 lumen


Zoals eerder gezegd is deze tabel een vuistregel. Mocht je nou willen werken in je woonkamer, dan is het verstandig om LEDverlichting te nemen die dimbaar is zoals deze collectie. Ook is het verstandig om met de lichtkleur te spelen zoals hier uitgelegd. Bedenk dus goed welke functies de ruimtes hebben in jouw interieur. Heb je meer lumen nodig dan een enkele lamp uitstraalt? Hang dan simpelweg meer, of verschillende, lampen op. Lumen kan je namelijk heel gemakkelijk bij elkaar optellen om tot het benodigde totaal te komen.

Kom je er niet uit, of wil jij gratis persoonlijk interieuradvies? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of via de chat.

Laat een reactie achter
Terug naar boven