• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Ontdek de Kracht van Lumen in LED-Verlichting voor Jouw Unieke Interieur

op November 01, 2023
Lumen, een term die vaak wordt toegepast op LED-lampen, maar wat betekent het en hoe kun je het perfect in jouw interieur integreren? Wij werpen er graag licht op.

Vienna Gold XXL  Bilbao Titanium XXL 

Lumen is eenvoudigweg de maatstaf voor de lichtopbrengst van een individuele LED-lichtbron. Neem bijvoorbeeld onze Vienna Gold XXL met een lumenwaarde van 300. Dit betekent dat deze lamp meer licht produceert dan onze Bilbao Titanium XXL, die een lumenwaarde van 60 heeft. Maar hoe bepaal je nu precies het juiste aantal lampen voor de ideale lichtopbrengst en verdeling in jouw ruimte?

Modulaire Luxe Dimbare Warme Ledverlichting

Modulaire Luxe Dimbare Warme LED-verlichting

Dat is geen eenvoudige kwestie. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de vierkante meters, natuurlijk lichtinval, het type lamp en, het allerbelangrijkst, jouw persoonlijke voorkeur. Hieronder bieden we een richtlijn die je als leidraad kunt gebruiken.

Ruimte

Lumen per m2 (LUX)

Keuken

700 - 800 lumen

Slaapkamer

300 - 400 lumen

Woonkamer

400 - 500 lumen

Kantoor (thuis) 

800 - 1000 lumen

Gang

300 lumen


Onthoud dat deze tabel slechts een vuistregel is. Als je bijvoorbeeld je woonkamer wilt inrichten, raden we dimbare LED-verlichting aan, zoals in onze collectie. Experimenteer ook met lichtkleuren, zoals hier uitgelegd. Overweeg dus zorgvuldig de functies van de ruimtes in jouw interieur. Heb je meer lumen nodig dan één lamp kan bieden? Hang eenvoudigweg meerdere lampen op of combineer verschillende lampen. Het totale aantal lumen kan eenvoudig worden opgeteld om aan je vereisten te voldoen.

Kom je er niet uit, of wil jij gratis persoonlijk interieuradvies? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of via de chat. 

Laat een reactie achter
Terug naar boven