• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Kelvin? Waar moet je op LED-ten?

op September 01, 2022

Er zijn verschillende lichtbronnen die je in een lamp kan draaien, maar wanneer gebruik je nou de juiste voor jouw wensen? Wij zullen verder uitweiden over de term Kelvin. De waarde kelvin zie je bij alle producten staan maar wat is het nou precies en hoe kan je dit op de juiste manier gebruiken in jouw interieur? 

Kelvin betekent in het kort: Kleurtemperatuur. De waardes lopen van 1000 tot 10.000+ en hoe lager de waarde hoe warmer het licht. Om een vergelijking te geven: 1800 kelvin is kaarslicht en 4000 kelvin is daglicht. De led-verlichting in onze winkel beginnen bij 1800 kelvin zoals bij de Avesta Marron en kúnnen gaan tot 3000 kelvin zoals bij de Smart Globe (warm wit). 

Mocht je willen variëren in de kleurtemperatuur, dan is een dim-to-warm optie de juiste voor jou bijvoorbeeld bij de Smart Globe Smokey. Hiervoor hoef je enkel een app te downloaden en verbinding te maken met de lamp. Ideaal als je van je woonkamer ook je werkplek hebt gemaakt. Ben je aan het werk, dan is het verstandig om de LED lamp in een hogere kelvin-waarde af te stellen. Ga je lekker eten? Dan stel je de Smart LED verlichting in een lagere kelvin-waarde.

Kelvin Waardes

Daarom is het goed om te weten om vooraf te bepalen wat jij wilt bereiken in jouw ruimte. Heb je hier vragen over, of interieuradvies nodig, dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen via onze contactpagina of via de chat.

Laat een reactie achter
Terug naar boven