• Persoonlijke service
 • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
 • 30 dagen retourbeleid

LED, LED LED, 5 redenen waarom LED beter is dan halogeen

op October 13, 2022

Dat LED-verlichting een duurzamere optie is op halogene verlichting, gloeilampen, en spaarlampen is algemeen bekend. Maar wat zijn de redenen waarom de duurzame LED verlichting in veel opzichten een betere keuze is voor jouw interieur? 

Vier Natural Hanglampen lampenwinkel Led Light District

  LED is duurzamer. De duurzame en luxueuze LED-lampen van Led Light District gaan ongeveer 10 keer langer mee dan halogeen lampen. Het duurt dus langer voordat je je LED peertje moet vervangen voor een nieuwe. Daarboven kost LED minder energie om te laten branden. Voor dezelfde lichtopbrengst is een LED lamp gemiddeld tien keer zuiniger, en daardoor goedkoper, dan een gloeilamp. Ook duurzaam voor je portemonnee dus!
   LED wordt minder warm. Bij gloeilampen wordt veel van de energie omgezet naar warmte. Bij LED is dit anders doordat er een koelelement in de lamp zit en er meer energie wordt gebruikt om licht te genereren. Nooit meer de angst of een gloeilamp geen schade toebrengt aan jouw design armatuur of dat je moet wachten om een LED lichtbron te vervangen voor een nieuwe.

    LED is slim. Niet alleen slim om het aan te schaffen, maar het is ook slim in de vorm van dim technieken. Met LED kan je simpelweg de lamp aansluiten op jouw Wifi netwerk of op Bluetooth zoals bij de schitterende Smart Organic EVO. Hierdoor kan je gemakkelijk gebruik maken van de meerdere functies van LED zoals kleurtemperatuur, afstellen van de RGB(w) om de juiste kleur -en licht compositie te gebruiken voor jouw interieur.

    LED voor alle fittingen De meeste bestaande armaturen maken gebruik van een standaard fitting: E27. Omdat LED niet zo warm wordt als andere lichtbronnen is het vervangen van deze lampen eenvoudig en merk je direct minder energieverbruik. Daarnaast, zoals beschreven in punt 3, kan je jouw bestaande armaturen direct dimbaar maken. Win-win!

    LED lampen zijn gezond. Gezond? Ja! Gezond! Halogeenlampen flikkeren. Echter flikkeren ze zo snel dat het met het blote oog niet te zien is maar je hersenen nemen dit wel waar. Je hersenen raken hierdoor meer vermoeid, en kan je (als je daar aanleg voor hebt) meer last krijgen van je migraine en heb je branderige ogen aan het eind van een (werk)dag. LED-verlichting heeft dit niet en daarom zie je in veel kantoorpanden inmiddels meer LED-verlichting wat beter is voor de gezondheid van iedereen. 

    LED is dus in veel opzichten een goede investering. Blijf je met veel vragen over na het lezen van dit blog. Neem dan contact met ons op voor gratis interieuradvies via het contactformulier of via de chat.

    Laat een reactie achter
    Terug naar boven