• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Interieuradviseurs aan het woord - Sharon van der Ven van Villa Sparkles

op April 24, 2023
Bij Led Light District zijn wij op zoek naar leuke en enthousiaste samenwerkingen met interieuradviseurs. Eerder hadden jullie al kunnen lezen over Kim van Studio K2K, een bevlogen interieuradviseur gefocust op duurzaamheid. Vandaag spreken we met Sharon van Villa Sparkles. Sharon is bijna afgestudeerd en klaar om met haar enthousiasme en visie interieurs om te toveren tot een droomhuis. Lees hieronder wat ik bedoel met de enthousiasme van Sharon. 
Hi Sharon wat leuk dat je mee wilt doen. We blikken in dit soort gesprekken graag even terug op het jaar ervoor. Waar ben jij het meest trots op? 

Eigenlijk best wel veel! 2022 was voor mij een jaar om erg trots te zijn zowel op privé als zakelijk vlak. Zakelijk ben ik flink gegroeid het afgelopen jaar. Zo heb ik een website gemaakt en ben ik stappen gaan zetten voor mijn eigen bedrijf. Daarnaast ben ik veel gaan bloggen en zie ik dat langzaam maar zeker aan het groeien ben met mijn bereik op Instagram. Ik durf mezelf te laten zien en écht dingen te doen waar ik energie uit haal. 

2022 is het jaar dat jij meer focus hebt gehad op het interieur. Graag heb ik het met je over trends. Wat kan je mij daarover vertellen? 

Misschien dat we het alweer vergeten zijn maar 2022 was natuurlijk een jaar waarin we deels in een pandemie zaten waardoor we veel behoefte kregen aan omarming, transparantie en zachtheid. Wat ook opviel waren de vele soorten en maten van lampen van glas. Zowel staande als hangende lampen die lichtbronnen omarmen met glaswerk. Een goed voorbeeld is deze lamp van Led Light District. De lampen waren vaak te zien in organische en ronde vormen. Hierin kwam, naast de transparantie, ook de zachtheid naar voren en werkte dezen goed met elkaar samen. Het zorgt voor sfeer en toch een chique gevoel in het interieur. 

De trends van 2022, hoe zijn deze van invloed op 2023? 

Trends stoppen natuurlijk niet bij de jaarwisseling maar sluimeren altijd voort en veranderen gaandeweg. Zo zal je wat ik net heb gezegd ook terugzien in 2023 voor verlichting. Een goede thuiswerkplek is nog steeds belangrijk en daarbij is het verstandig om dimbare verlichting te installeren om naast te werken ook te kunnen relaxen of dineren. Een lichtplan opstellen voor jouw woning is dan zeker van belang om die verschillende types aan LEDlichtbronnen en duurzame design lampen in te passen en ervoor te zorgen dat je meer tot rust kan komen in jouw woning. 

Wat zijn voor jou dé verlichting trends van 2023? 

Je merkt wel echt meer dat duurzaamheid een rol gaat spelen en dit zien we natuurlijk ook terug in verlichting. Er zijn veel armaturen van natuurlijke, duurzaam geproduceerde materialen zoals rotan, jute, hout en restmaterialen. Als interieuradviseur / styliste is dat leuk om mee te werken want het geeft karakter aan je interieur. Meteen een tip voor iedereen, kijk eens om je heen en kop niet alles bij een enkele winkel maar kijk eens in kringloopwinkels. Er is al een hoop dus niet alles hoeft nieuw gekocht te worden. Een goede optie is om een hele mooie design (hang)lamp te kopen bij bijvoorbeeld Tolhuijs Design (zij houden zich bezig met duurzaamheid en productie van design interieur met restmaterialen) en om dat weer te combineren met een meubel van marktplaats. Ook direct goed voor je portemonnee en de wereld. Win-win-win toch? Haha!

2023 is voor jou natuurlijk een spannend jaar, je gaat je eigen bedrijf lanceren. Kan je al iets vertellen wat je stijl gaat zijn? 

Het wordt zeker een heel spannend jaar hopelijk vol met avonturen en nieuwe kansen. Als eerste natuurlijk het afronden van mijn studie en vervolgens direct aan de slag met interieur in mijn eigen bedrijf Villa Sparkles. Bij Villa Sparkles zal ik gaan focussen op het aanbieden van interieuradvies, fotografie, maar ook productontwerp. Dit laatste is een klein primeurtje, haha! 

Om een beetje in de gaten te houden wat mijn stijl gaat zijn verwijs ik mensen graag door naar mijn blog en website. Daarnaast kan je mij ook volgen op Instagram: @villa_sparkles. Je bent meer dan welkom!

Is er een stijl waar je zelf niet zoveel mee hebt? 

Dat niet per se. Wel hou ik niet zo heel erg van een volledig industriële look in een interieur. Bijvoorbeeld een woonkamer met een hele inboedel set van tv meubels, bijzettafels, eettafels, en kasten van hetzelfde hout met zwart staal. Op zichzelf kan dit heel mooi zijn en dat kenmerkt ook wel een beetje mijn stijl. Ik werk niet volgens een enkel malletje of trend maar ik mix en match een interieur in samenspraak met de klant. Een industriële lamp, zoals de Spool, op zichzelf kan dus echt prachtig zijn als deze in een warm interieur hangt of staat. De balans is belangrijk en waar het bij mij om draait. 

De afgelopen jaren heb je je kunnen vormen als medewerker bij Binti Home. Kan je al wat verklappen waarom mensen juist bij jou moeten aankloppen voor interieuradvies? 

De afgelopen twee jaar heb ik heel veel geleerd. Naast het stylen of het ontwerpen van inrichtingen heb ik ook ervaring opgedaan in fotografie, filmproducties, foto's en video's bewerken. Daarnaast heb ik ook projectplanningen gemaakt, blogs klaargezet, content bedacht en uitgevoerd. Interieurs heb ik dus van meerdere kanten gezien en ik denk dat dat een van mijn grootste kwaliteiten is, naast mijn enthousiasme. Ik haal veel energie en plezier uit het werk dat ik doe wat ik snel op mijn klanten kan overbrengen. Het is mijn doel om iedereen te adviseren met hun interieur en ze een passend advies te geven waar zij nét zo vrolijk van worden als ik van het adviseren. Het is dus erg belangrijk dat mensen met een sprankeling in hun ogen binnenkomen in hun eigen thuis. 

Tot slot, je eerste stukje advies dat je kan geven haha, wij willen ons assortiment uitbreiden. Heb je tips?

Nou, met mij samenwerken en iets gaan ontwerpen, haha. Maar zonder dollen, een gouden tip is uiteraard om dicht bij jullie zelf te blijven en te maken en verkopen wat jullie blij maakt. En ik zeg 'jullie' want wat ik heel erg leuk vind aan jullie bedrijf is dat het bewonderingswaardig is dat jullie dit als broers doen. Misschein zou je dat familie gevoel nog meer naar voren kunnen laten komen. Het heeft niet zozeer met het uitbreiden van het assortiment te maken maar wie weet een kaartje maken 'jullie verhaal' meegeven in de verpakking bij ieder geleverd product. Dat zou ik toevoegen, daarnaast zijn jullie creatief genoeg om leuke ontwerpen te bedenken. Daar ben ik van overtuigd. 

Sharon is multi-inzetbaar en je kan voor heel veel zaken bij haar terecht. Daarnaast brengt ze veel inzet en tomeloze enthousiasme met zich mee. Meer weten over Sharon? Neem dan via deze knop contact met haar op. 

Laat een reactie achter
Terug naar boven