• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Ontdek Diverse Verlichtingsopties voor Jouw Woonkamer: Hanglampen, Vloerlampen en Meer

op August 23, 2023

Ben je op zoek naar de perfecte manier om een sfeervolle ambiance in je woonkamer te creëren? Van hanglampen en vloerlampen tot wandlampen, spotjes en rails, er zijn talloze mogelijkheden om je ruimte met verlichting te transformeren. Maar hoe begin je? Waar moet je op letten? Wij delen vier waardevolle tips die je op weg helpen naar een prachtige woonkamer vol licht.

Het Belang van een Doordacht Lichtplan
Licht speelt een cruciale rol in de atmosfeer van je interieur, net zoals de juiste meubelstukken, kleuren en decoraties. Ons vorige blog (Een Ode aan Licht!) benadrukte al de impact van verlichting op je stemming en de sfeer van de ruimte. Het mag niet onderschat worden! Hieronder vind je handige richtlijnen om je lichtplan perfect af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren.
1. Creëer een Gedetailleerde Plattegrond
Bij het kopen of huren van een woning ontvang je vaak een plattegrond. Als dat niet het geval is, kun je er zelf een maken. Visualiseer waar je meubels zullen staan en bepaal de verschillende activiteitsgebieden, zoals lezen, werken, dineren en ontspannen.
2. Lichtplan in Actie - Basisverlichting
Een goed begin van je lichtplan begint bij de basisverlichting. Deze verlichting verwelkomt je wanneer je een kamer binnenstapt. Zorg ervoor dat deze verlichting is verbonden met de schakelaar bij de deur. Geavanceerde smart-verlichting kan zelfs vanaf je telefoon worden bediend, nog voordat je de kamer betreedt.

Tip: Kies voor verlichting met aanpasbare Kelvin- en Lumen-waarden om een veelzijdige ruimte te creëren.

3. Functionele Verlichting
Naast sfeerverlichting is praktische verlichting essentieel. Denk aan leeslampen bij je boekenkast en hanglampen boven de eettafel. Deze verlichting is onmisbaar wanneer je in de ruimte leest, werkt of eet.
4. Creëer de Perfecte Sfeer
Nu is het tijd om sfeer toe te voegen! Hier kun je schitterende wandlampen, vloerlampen en zelfs led-strips gebruiken. Experimenteer met lagere wattages en kelvinwaarden voor een warme ambiance. Wil je een kaarslicht-gevoel? Kies dan voor kelvinwaarden lager dan 2200. In onze webshop vind je talloze lichtbronnen met deze eigenschappen.
Zelf Aan de Slag met een Lichtplan?

Zeker, je kunt zelf aan de slag met bovenstaande stappen. Voor eventuele vragen over je lichtplan, neem gerust contact op via e-mail of chat. Als je al een lichtplan hebt ontwikkeld, stuur dan je plattegrond met je wensen mee. Wij staan klaar om je gratis advies te geven en je te helpen bij het creëren van een betoverende verlichting in je woonkamer.

Laat een reactie achter
Terug naar boven