• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

De ultieme gids voor het kiezen van de juiste verlichting voor elke kamer in huis

op February 07, 2024
Of je nu op zoek bent naar heldere verlichting voor je woonkamer of sfeervolle verlichting voor je slaapkamer, het vinden van de juiste verlichting begint met een goed doordacht plan. Hier volgen enkele tips om je te helpen bij het samenstellen van het perfecte lichtplan voor elke ruimte in je huis.

1. Begin met een lichtplan

Voordat je begint met het kiezen van specifieke armaturen, is het belangrijk om een lichtplan op te stellen voor elke kamer in huis. Overweeg de functie van de ruimte, de natuurlijke lichtinval, en de activiteiten die er plaatsvinden. Maak een plattegrond en identificeer de verschillende zones waar verlichting nodig is, zoals algemene verlichting, taakverlichting en accentverlichting.

2. Bepaal de juiste lichtsterkte

Bepaal de benodigde lichtsterkte voor elke ruimte op basis van de activiteiten die er plaatsvinden. Over het algemeen vereisen ruimtes waar gewerkt wordt, zoals keukens en kantoren, helderder licht dan ontspanningsruimtes zoals slaapkamers en woonkamers. Gebruik lumen als maatstaf om de helderheid van de verlichting te bepalen en kies armaturen met de juiste lichtopbrengst voor elke zone. 

3. Overweeg de stijl en het ontwerp

Bij het kiezen van verlichting is het ook belangrijk om rekening te houden met de stijl en het ontwerp van je interieur. Kies armaturen die passen bij de algehele esthetiek van de ruimte en die een aanvulling vormen op de bestaande inrichting. Of je nu houdt van modern, klassiek, industrieel of Scandinavisch design, er zijn tal van opties beschikbaar die aan je smaak zullen voldoen. 

4. Mix verschillende soorten verlichting

Om een optimale verlichting te bereiken, is het aan te raden om verschillende soorten verlichting te mixen en matchen. Gebruik algemene verlichting om de ruimte gelijkmatig te verlichten, taakverlichting voor specifieke taken zoals lezen of koken, en accentverlichting om bepaalde kenmerken of objecten in de kamer te benadrukken. Door verschillende lagen van verlichting te gebruiken, kun je een veelzijdige en sfeervolle ruimte creëren.

5. Test en pas aan

Last but not least, blijf niet steken in één verlichtingsplan. Test en pas het plan aan indien nodig. Experimenteer met verschillende armaturen, lampen en posities om de gewenste sfeer en functionaliteit te bereiken. Wees niet bang om te experimenteren en probeer verschillende combinaties totdat je tevreden bent met het resultaat.

Met deze gids ben je goed op weg naar het creëren van de perfecte verlichting voor elke kamer in huis. Door het volgen van deze tips en advies kun je een sfeervolle, functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte creëren waar je graag tijd doorbrengt. Laat vooral weten als je nog vragen hebt. Neem daarom contact op via de chatfunctie of via het contactformulier

Laat een reactie achter
Terug naar boven