• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Verlichting in klein huis?

op June 19, 2023
Hoe verlicht je je tiny house of kleine ruimte? Goed licht is belangrijk in welk interieur je ook bent. Het kan een ruimte groter of kleiner laten lijken. Vooral in een klein huis is het belangrijk dat je speelt met de verlichting en hierover geef ik je graag tips. Lees hieronder hoe jij creatief te werk kan gaan met je verlichting. 
Een algemeen advies dat ik je graag geef is om gebruik te maken van dimbaar licht. Zo kan je namelijk meerdere plannen gebruiken in dezelfde ruimte. Werk je, eet je, en relax je in dezelfde ruimte? Dan is het van belang om te kunnen spelen met de verlichting. Je wilt niet in kantoorlicht een serie gaan kijken of in kaars-warm licht werken.

Kleine sterke lampen kopen? 

Ja! Die zijn er gelukkig! Er zijn lampen met een kleine omvang en die veel licht afgeven. Het is wel zo, omdat de lamp relatief kleiner is, dat het lichtoppervlak niet evenredig is aan een grote lamp diezelfde hoeveelheid lumen afgeeft. Goede voorbeelden van dit soort lampen is de A60 smartlamp en deze Smart Globe.

Daarnaast kan je voor een kleine lamp ook voor een klein armatuur kiezen. Deze tafelarmaturen vallen weg in je wandkast of accessoirekast. Het geeft licht en neemt geen ruimte in beslag. 

Kleine hanglamp aanschaffen? 

Je kunt best een mooie kleine hanglamp plaatsen. We zien bijvoorbeeld veel hanglampen tegenkomen in tiny houses. Deze hanglamp is klein van stuk, gemakkelijk op te hangen, en geeft veel licht af. Daarnaast is de lamp dimbaar (wel een dimmer installeren), en geeft het warm licht af. 

Zelf een lichtplan maken

Zoals ik al eerder zei aan het begin van dit blog is dat licht belangrijker is dan veel mensen denken. Maak daarom een lichtplan! Je kan hier lezen wat de beginselen zijn van het maken van een lichtplan. Mocht je hierom een persoonlijke afspraak willen maken dan helpen we je graag verder en koppelen wij je aan een van onze lichtadviseurs of lichtspecialisten.

Nu heb je meer informatie over hoe je in een kleine ruimte goed je licht kan indelen. Mocht je nou naar aanleiding van dit blog extra vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Neem dan contact met ons op via de chatfunctie of via het contactformulier

Laat een reactie achter
Terug naar boven