• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Hoeveel zuiniger is LED?

op December 14, 2022
Dat LED-verlichting zuiniger is dan de vorige generatie verlichting hebben we al een keer uitgelegd in dit blog. Gezien de huidige energieprijzen is het niet onverstandig om te bekijken hoeveel zuiniger een LED-lamp nou eigenlijk is. Lees hieronder hoeveel jij gaat besparen. Advies voor je begint met lezen: pak je koffers maar alvast.

LED verlichting is zuiniger dan halogeenverlichting

Dat LEDverlichting vele malen zuiniger is wisten we natuurlijk al. Niet voor niks dat de EU heeft bepaald dat er al een aantal jaar geen halogeen meer verkocht wordt. Het vervangen van je huidige halogeen- en gloeilampen doe je natuurlijk pas als deze stuk zijn. Toch? Hieronder laat ik je zien hoeveel je bespaart als je deze nú vervangt. 

De huidige energieprijzen zijn historisch hoog. Het CBS heeft een gemiddelde prijs vastgesteld van €0,5266 per kWh (November 2022).  

Wat bespaar je met LED verlichting?

Zoals je ziet kan je met het verwisselen van een enkele gloeilamp bijna € 30,- per jaar besparen. In een gemiddeld huishouden zijn er nog zo'n 11 gloeilampen én 13 halogeenlampen te vinden. Zou je deze dus allemaal vervangen dan heb je een besparing van € 614,81 te pakken. Dat is drie keer zoveel dan de financiële hulp gegeven door onze overheid. Mocht je niet weten waar je op moet letten als je je huidige lampen wilt vervangen voor LED, lees dat dan in dit blog

Daar komt overigens ook nog bij dat LEDverlichting 10 tot 15 keer langer meegaat dan halogeen. De aanschafwaarde van een halogeenlamp zal je dus nog keer 15 moeten doen ten opzichte van de aanschafwaarde van LED-verlichting. 

Bekijk daarom hier ons assortiment van LED-lampen in onze lampenwinkel. Kan je geen keuze maken of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of de chat voor gratis interieuradvies. 

Laat een reactie achter
Terug naar boven