• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Interieurstylist aan het woord - Jildou van DITISDIL.

op May 01, 2023
Bij Led Light District zijn wij altijd op zoek naar leuke interieuradviseurs om hun visie te bespreken over het interieur. Zo kon je eerder lezen over Kim van StudioK2K en over Sharon van Villa Sparkles. Jildou ben ik vorig jaar tegengekomen toen ik opzoek ben gegaan naar adviseurs die duurzaamheid hoog op hun agenda hebben staan. Daarom stel ik jullie graag voor aan Jildou Heida van DITISDIL uit Groningen. Lees daarom snel verder waarom jij moet samenwerken met Jildou. 
Leuk om je te mogen spreken Jildou. We blikken altijd even terug op 2022 het jaar dat wij, als Led Light District, zijn begonnen. Waar ben jij trots op wat er vorig jaar is gebeurd? 

Vorig jaar heb ik aan een hoop mooie projecten mogen werken. Wat ik zo leuk vond aan deze projecten is dat ze heel divers waren, wat ook weer goed is voor mijn leercurve. Ik vind het belangrijkst om met duurzaamheid te werken en om dat in elke opdracht te verwerken. Gelukkig gaat dat ook telkens meer leven bij mijn klanten en dat er ook gericht gevraagd wordt of ik een zo'n duurzaam mogelijk interieur kan samenstellen. 

Hoe denk jij dat de lijn der duurzame interieurs zich zal doorzetten? 

Ik merk dat mensen er telkens meer voor open staan. Vroeger wilde men wel duurzaam zijn maar schrokken ze vaak van de prijsverhoging die dat met zich meebracht. Nu merk je dat er goedkopere en effectievere manieren zijn om duurzaam te leven. Bovendien kan je een heel uniek geheel samenstellen omdat je niet volgens een esthetische trend werkt. 

Over deze trends gesproken. Vaak zie je wel iets waarin je kunt inhaken. Hoe waren bijvoorbeeld de verlichtingtrends in 2022?  

In 2022 viel mij vooral op dat het wat ronder, warmer, zachter en natuurlijker was dan de jaren ervoor. Meer natuurlijke materialen en organische vormen. Maar heel eerlijk ben ik niet iemand die werkt met trends. Een interieur is persoonlijk en op persoonlijkheid pas ik mijn adviezen het liefst aan. Daarnaast ben je dan ook minder snel uitgekeken op wat je mooi vindt omdat je niet de trends volgt. Deze veranderen en daardoor zal je interieur dan ook meeveranderen en dat is niet duurzaam. 

Zal je de trends ook weer zien in 2023? 

Ja dat denk ik wel. Trends zijn niet aan een enkel jaar verbonden maar hebben een rustig verloop. Duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen zijn al wat langer in trek en ik denk dat dit ook door gaat zetten in de komende jaren. Als je deze twee aspecten bij elkaar neemt denk ik dat je tot mooie creaties kan komen. Wat je bijvoorbeeld ziet in de Hook'd en Spool bijvoorbeeld, natuurlijke materialen worden gebruikt, ronde vormen en het is duurzaam. 

Kan je dan wat meer vertellen hoe je te werk gaat als je de trends niet volgt?

Goede vraag. Van te voren heb ik nooit een plan of een lijn, ik ga met een open houding het eerste gesprek in en probeer in de huid te kruipen van mijn klant en wat deze graag wilt zien in het interieur. De klant bepaalt en de stylist, ik in dit geval, adviseert.  

De trend is dus volgens jou niet per se leidend? 

Nee niet echt. Het geeft mij een gevoel dat ik in een keurslijf geplaatst wordt en dat ik alleen maar een productie draai die anderen mensen voor mij bepalen. Dat plaatje is niet per se wat jij bent en hoe jij je interieur wilt hebben. Wel kan je er natuurlijk door geïnspireerd raken.

Goed om te lezen dat we een beter beeld krijgen hoe jij te werk gaat. Waarom zouden mensen nog meer bij jou moeten aankloppen voor advies? 

Om echt in een persoonlijk interieur en thuis te wonen dat samenvalt als één geheel met als accent en rode draad de duurzaamheid. Ik maak vaak gebruik van duurzame alternatieven zoals het hergebruik van het bestaande interieur en tweedehands meubels van platformen of kringloopwinkels.

Wij zouden graag ons verlichting assortiment willen uitbreiden, heb jij voor ons gouden tips? 

Mijn advies is om verlichting of lampen toe te voegen die een mooi verhaal hebben en op meerdere manieren toepasbaar zijn zodat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven. Ik zie dat jullie bijzondere lichtbronnen hebben en dat je de lampen volledig kan samenstellen. 

Ben jij ook zo enthousiast over Jildou als wij zijn? Neem dan gerust contact met haar op. Ze denkt graag met je mee over jouw toekomstig droomhuis. Neem via deze knop contact met haar op of bekijk hier haar blog voor nog meer inspiratie.

Laat een reactie achter
Terug naar boven