• Persoonlijke service
  • Gratis verzending vanaf € 50 in NL 
  • 30 dagen retourbeleid

Meer sfeer creëren in huis? Lees per kamer hoe je dat moet doen

op April 03, 2023
Licht is natuurlijk meer dan alleen een functionaliteit om een donkere kamer te verlichten. De juiste soort verlichting is belangrijk om een bepaalde ruimte meer sfeer te geven - niet elke ruimte heeft hetzelfde type verlichting nodig - en kan ook je gezondheid bevorderen. 
Woonkamer - stijlvol design
In je woonkamer heb je de ruimte om te gaan spelen met meubels en designverlichting. Je kan dit het centrale stuk van je woonkamer maken en voor de rest de ruimte opvullen met sfeerverlichting en accentverlichting om die leuke hoekjes te maken. 
Keuken verlichting - Functioneel- en sfeerverlichting
In de keuken kan je het beste verlichting gebruiken dat veel licht kan afgeven en in groothoek. Dit zorgt er namelijk voor dat je goed kan zien waar je mee bezig bent. Eet je ook in de keuken? Zorg er dan voor dat je verlichting gebruikt dat ook gedimd kan worden zodat je die knusse etentjes kan creëren.
Slaapkamer - Praktische en sfeervolle verlichting 
Flinke verlichting in een slaapkamer is vaak niet nodig, uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Wel kan je goed de combinatie maken tussen heldere verlichting die je aan kan zetten als je in de ochtend wakker wilt worden en warmere indirecte verlichting om jezelf een goede nachtrust te gunnen. Daarom is het ook aan te raden om lichtbronnen te gebruiken die de functie dim-to-warm hebben.
Badkamer - belangrijker dan je denkt 
Vaak wordt er gedacht dat er in de badkamer enkel warme verlichting nodig is. Zeker niet onbelangrijk - een badkamer moet ook knus kunnen zijn - maar het is ook de plek waar je je scheert, je make-up doet, je gezicht verzorgt en de plek waar je jezelf als eerst en als laatst ziet op een dag. Accent verlichting bij je spiegel is daarom aanbevolen. Let op dat je op de IP-waarde let van de lichten in je badkamer. 
Verlichting in de hal en gangen
Misschien wel de uitgelezen plek om een wandlampen te gebruiken. De gangen en hallen lenen zich uitstekend voor omdat het een gezellige sfeer brengt. Gebruik voor je hal geen lampen die te fel zijn, dat is qua energieverbruik overbodig.

Mocht je nou niet weten aan hoeveel lumen-waarde je moet denken, lees dan dit blog om daarover meer te weten te komen. 

In grote lijnen heb je nu kennis over hoe je met bepaalde ruimtes moet omgaan qua verlichting. Uiteraard zijn dit handvatten en heb je nu een basis om mee aan de gang te gaan. Mocht je nou extra hulp nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op via de mail of de chatfunctie. 

Laat een reactie achter
Terug naar boven